Παραδοσιακός Μουσακάς

Μάι 05

Παραδοσιακός Μουσακάς
μουσακάς

μουσακάς

Μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές γεύσεις είναι ο μουσακάς. Η συνταγή για το μουσακά:

Υλικά για το μουσακά:

1 κιλό μελιτζάνες

1 κιλό πατάτες

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

Μισό φλυντζάνι λάδι

2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λευκο κρασί

1 κουταλια σ. πάστα τομάτας

λίγη κανέλα

αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

6 κουτ. βούτυρο

8 κουτ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και τα τσιγαρίζουμε με μία κουταλιά λάδι.

Σε μία κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την πάστα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε.

Ροδίζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ.

Απλώνουμε πρώτα τις πατατες στο ταψί, μετά τις μισές μελιτζάνες και από επάνω τον κιμά. Στο τέλος απλώνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζανες.

 

Εκτέλεση για τη Μπεσαμελ:

 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά. Ανακατεύουμε να γίνει πηχτή η σάλτσα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό. Αφού γίνει η μπεσαμέλ την απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, για να μαγειρευτεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ σε μέτριο φούρνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


× έξι = 30

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>